Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χιμάρα: Επεισόδια με καταπατητές στους Δρυμάδες

Αποχώρησαν από τους Δρυμάδες οι καταπατητές.
Μετά από πολύωρες διαπραγματαύσεις με την αστυνομία, αποχώρησε λίγο μετά τις 3.00μ.μ. η ομάδα των καταπατητών που βρέθηκε σήμερα στην παραλία των Δρυμάδων της Χειμάρρας. Οι κάτοικοι του χωριού είναι αναστατωμένοι και προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις. Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας σκέφτεται να απαντήσει η δημογεροντία του χωριού. Οι κάτοικοι πάντως δηλώνουν πως είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και πως δεν θα μείνουν άπραγοι αν επαναληφθεί το περιστατικό
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την στιγμή σοβαρά επεισόδια στην παραλία των Δρυμάδων της Χειμάρρας μεταξύ χωριανών και Αλβανών με αφορμή ένα παραλιακό οικόπεδο. Κάτοικος του χωριού ενώ βρισκόταν στο κτήμα του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα 60 περίπου Αλβανών σήμερα το πρωί. Οι Αλβανοί που είχαν έρθει από τα Τίρανα διεκδικούν ένα κτίριο και έκταση 1700 μέτρων η οποία ανήκει σε οικογένεια Δρυμαδιωτών.
Οι Αλβανοί επιχειρηματίες είχαν αγοράσει από κάποιο εργατικό συνδικάτο ένα
κτίριο το οποίο ήταν κτισμένο από το κομμουνιστικό καθεστώς και χρησίμευε ως παραθεριστική εγκατάσταση για τους εργάτες. Το κτίριο αυτό όμως ήταν κτισμένο σε οικόπεδο που άνηκε σε οικογένεια Δρυμαδιωτών. Τα μέλη της οικογένειας κινήθηκαν δικαστικά και εν τέλει δικαιώθηκαν από την αλβανική δικαιοσύνη. Ενώ τα μέλη της οικογένειας θεώρησαν πως επιτέλους το ζήτημά τους λύθηκε ύστερα από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα και προχώρησαν σε περίφραξη του οικοπέδου τους, οι επιχειρηματίες από τα Τίρανα απεδείχθη πως δεν ήταν έτοιμοι να δεχθούν την απόφαση της δικαιοσύνης. Σήμερα (18/6/2010) το πρωί μια ομάδα από 60 περίπου άτομα βρέθηκε στο οικόπεδο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να απομακρυνθεί. Όταν εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει, κάποιοι από τους «επισκέπτες» τον ακινητοποίησαν με σπρέι και τον ξυλοκόπησαν άγρια ενώ οι υπόλοιποι κατεδάφιζαν ολοσχερώς την περίφραξη του οικοπέδου. Εν τω μεταξύ, το γεγονός μαθεύτηκε στο χωριό και μια ομάδα από 50 περίπου Δρυμαδιώτες έτρεξαν στο σημείο προς βοήθεια του συγχωριανού τους. Οι μικροσυμπλοκές διεκόπησαν από την επέμβαση της αστυνομίας η οποία μέχρι αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται με τους «επισκέπτες» από τα Τίρανα για να λήξει ειρηνικά το ζήτημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από χωριανούς, οι «επιχειρηματίες» από τα Τίρανα ήρθαν στους Δρυμάδες με την συνοδεία μπράβων προετοιμασμένοι για επεισόδια.
 Πηγη: nenanews.eu