Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ντούλες: Αδύνατη η απογραφή, αν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στους όρους της μειονότητας!

Το ερωτηματολόγιο της απογραφής στη μητρική γλώσσα
Σε δηλώσεις προς τα Αλβανικά μέσα προχώρησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, μετά τη σημερινή συνάντηση με την αντιπροσωπία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αναφορικά με την επικείμενη απογραφή ο κ. Ντούλες είπε πως:
«Με το παρών πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού, κατά πρώτον παραβιάζεται σοβαρά και υποτιμάται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, δεύτερων ποινικοποιείται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, τρίτον παραβιάζεται η μυστικότητα αυτού. Εάν αυτά δεν αλλάξουν, αποτελούν τρία στοιχεία που κάνουν τη συμμετοχή των διαφόρων μειονοτήτων στην απογραφή, αδύνατη.»
Ενώ στη συνέχεια, κατήγγειλε, το γεγονός της συνολικής απόρριψης από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές της απογραφής, των επανειλημμένων αιτημάτων τόσο της ελληνικής μειονότητας, όσο και των άλλων μειονοτήτων, για διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις.
«Από την άλλη πλευρά μας εκφράζουμε την προγραμματική μας θέση ότι το ερωτηματολόγιο της απογραφής δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, αν για τα μέλη των εθνικών μειονοτήτων δεν είναι στη μητρική τους γλώσσα» – έκλεισε ο Ντούλες.
Σημειώνουμε πως ερωτηθείς για την απουσία του από το «μυστικό δείπνο» της Συμμαχίας, δήλωσε πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και χώρος για να κάνει δηλώσεις για το θέμα αυτό.

Πηγή:Deropoli.com