Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Συνδιάσκεψη της "Ομόνοιας" για αναδιαμόρφωση του Καταστατικού

H Συνδιάσκεψη της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" για την αναδιαμόρφωση του Καταστατικού, που έγινε σήμερα στους Αγίους Σαράντα, έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλους τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της Οργάνωσης.

Στη Συνδιάσκεψη το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης Μαρία Δημητρακοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η "Κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου ακολουθούν μια ρεαλιστική πολιτική, που στόχο έχει να ενισχυθούν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών".

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Φλώρινας, ανέφερε ότι "το ενδιαφέρον του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου είναι παλαιό και διαρκές. Η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει από το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών".


Ο Πρόεδρος της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βασίλης Μπολάνος παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, αλλά, υποστήριξε, ότι αυτά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις διασπαστικές τάσεις που εμφανίζονται στο εσωτερικό της Οργάνωσης.

"Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανή την "ΟΜΟΝΟΙΑ" και να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας", σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Αποφασίστηκε να διευρυνθεί το Πολιτικό Συμβούλιο της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και τα 45 μέλη που έχει σήμερα να ανέλθουν σε 61.

Επίσης κατατέθηκε πρόταση να συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο 15 εκπρόσωποι Βορειοηπειρωτικών συλλόγων και φορέων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ