Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αφαιρείται η εθνικότητα από τα ατομικά πιστοποιητικά

-συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρόεδρο της Ομόνοιας   η Ένωση Ελλήνων Επάρχων
Η «καμπάνια» κατά της απογραφής στην οποία επιδίδονται εδώ και μήνες γνωστοί εθνικιστικοί ανθελληνικοί κύκλοι στα Τίρανα, υποκινούμενοι καθώς δείχνει και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών  με την έκδοση νέων πιστοποιητικών από το ίδιο το κράτος, επέφερε τους πρώτους «καρπούς».
Από χθες τα ληξιαρχεία  στις περιοχές μας δεν εκδίδουν πλέον ατομικά πιστοποιητικά όπου να αναγράφεται και η εθνικότητα, όπως συνεβαινε άλλωστε μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση έχει ληφθεί πριν από τις εκλογές, αλλά για ευνόητους λόγους άρχισε να εφαρμόζεται σήμερα.
Η απόφαση αυτή των αλβανικών αρχών θεωρείται καθόλα παράνομη και με συγκεκριμένο στόχο: να πλήξει κυρίως τους Βορειοηπειρώτες. Η απόφαση αυτή παραβιάζει επίσης όχι μόνο το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα, αλλά και όλες τις συμβάσεις που αφορούν τα δικαιωμάτα των μειονοτήτων όπως τη Σύμβαση Πλαίσιο κλπ. κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος κάλεσε σήμερα σε σύσκεψη τους επάρχους της Ομόνοιας όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό. Αποφασίστηκε  να σταλεί επειγόντως επιστολή διαμαρτυρίας στο αλβανικό αρμόδιο υπουργείο καθώς και να ενημερωθεί η Ελληνικη Κυβέρνηση.
Πηγή: deropoli.com