Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα του «Τσάμικου»!

Κατά τον περιβόητο Koco Danay, πρώην Σύμβουλο - γιατί όχι και τώρα ανεπισήμως - της Αλβανικής Κυβ/σεως, σε πολυσέλιδο «πόνημά» του στην εφημ. του Μαυροβουνίου Vijesti, «η Μεγάλη Αλβανία θα περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο και μέρη της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδος.
Η διαδικασία θα είναι αναίμακτη, με βάση τον διάλογο με όλους, χωρίς προκαταλήξεις και προειλημμένες αποφάσεις («Ενημερωτικό Δελτίο» της «Κινήσεως για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», Μάρτ. ‘10 στηριζόμενο και σε ανάλογες ιστοσελίδες του Διαδικτύου - Chaonia.blogspot.com)!
Δεν γνωρίζουμε πού στηρίζει αυτός ο κύριος τις ανωτέρω ανόητες, μέχρι και γελοίες «ειδήσεις» του. Προκειμένου όμως για τη σημερινή Ελλάδα ας είναι υπερβέβαιος, ότι - παρά κάποιες προηγηθείσες ανάλογες περιπτώσεις υποκύψεως σε σκληρότατες πιέσεις και δόλια διλήμματα, ή και πλάνες όπως στις 8.2 για τη Βόρειο Ήπειρο και ν. 172/5.6.1914 για τη νήσο Σάσωνα, με υπογραφή μάλιστα του Ελ. Βενιζέλου - δεν θα βρεθεί Έλληνας ηγέτης, ....
να περιέλθει σε τέτοια πλάνη και παγίδα εθνικής μειοδοσίας! Δεν λείπουν όμως και ανάλογες θρασύτατες απειλές, όπως οι παρακάτω, επαναλαμβανόμενες, εν πολλοίς, με προγενέστερες, τις οποίες ήδη έχομε σχολιάσει: Κατά την Αλβανική ΤV NEWS 24, ο αποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH), ξεκίνησε την προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία της Εθνικής (Μεγάλης) Αλβανίας.
Οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στο Τέτοβο και στο Βόρειο Κόσοβο... Ήλθε καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, Σλαβομακεδόνες και Έλληνες κατακτητές, οι οποίοι στιγμή δεν σταματούν να σκοτώνουν αλβανικό πληθυσμό, που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι’ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος»!..
Αλήθεια, δεν μας ονομάζει, έστω και ένα τέτοιο «θύμα»; Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση της Κυβερνήσεως για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγενείας και Υπηκοότητος, ύστερα από πολύ χαλαρά κριτήρια στις 100ντάδες χιλιάδες μεταναστών, μεταξύ των οποίων, ασφαλώς και Αλβανοτσάμηδων. «Αν κάποιος απ’ αυτούς αρχίσει να διεκδικεί εκτάσεις ...στα Ελληνικά ή και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, πώς θα υπερασπισθεί τα εδάφη του το Ελληνικό Κράτος; Αν, μάλιστα, κάνουν αυτό χιλιάδες Αλβανοί; Θυμίζουμε, ότι η Αλβανία δεν έχει υπογράψει ποτέ Συνθήκες για την μη διεκδίκηση εδαφών εντός της Ελληνικής Επικρατείας...».
Άλλωστε, κατά τον Σέλμαν Σενέ, Καθηγητή του Πανεπ/μίου των Τιράνων και πρ. Πρόεδρο της Οργάνωσης «Τσαμουριά», «η Τσαμουριά είναι Εθνικά καθαρά Αλβανική επαρχία» και «οι προσπάθειες εξελληνισμού της έγιναν πιο έντονες μετά το 1913, όταν η περιοχή «βρέθηκε υπό ελληνική κατοχή». Και οι προκλήσεις Aλβανοτσάμηδων συνεχίζονται με υποκίνηση και των βουλευτών τους, υπερβαίνοντας κάθε όριο αποθρασύνσεως και όλως αναιτίως, αλλά, δυστυχώς, και ανενοχλήτως από την πλευρά μας: Έτσι στα Τίρανα με την ευκαιρία της εγκρίσεως στην Αλβανική Βουλή της Συμφωνίας για επίσημη οργάνωση νέου Νεκροταφείου των πεσόντων στρατιωτών το 1940-41, τουλάχιστον, στην περιοχή εγγύς της Κλεισούρας Β. Ηπείρου, αντέδρασαν οι δύο Μουσουλμάνοι Τσάμηδες βουλευταί, όπως αναγράφει και η εφημερίδα «ALBANIA»: 1) Κατά τον Shpetin Idrizi «Η Ελλάδα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της το δικαίωμα των Τσάμηδων να επισκεφθούν τα εδάφη τους και τους τάφους των γονέων τους. Ο Ελληνικός Στρατός επιδιώκει την κατασκευή τάφων στην Αλβανία, την εποχή, που ήρθε σαν στρατός κατοχής και όχι ως απελευθερωτής. Κατέστρεψε κάθε μουσουλμανικό ιερό στη χώρα».
Και γράφει όλα αυτά, όταν είναι πασίγνωστο, ποία ανοσιουργήματα επετέλεσαν οι πρόγονοί τους κατά την τριπλή κατοχή στη Θεσπρωτία, συνεπεία των οποίων κατέφυγαν τελικά στην Αλβανία, ενώ Μουσουλμάνοι Τσάμηδες και Αλβανοί συμπολεμούσαν με τον Ιταλικό Στρατό κατά του αμυνομένου Ελληνικού Στρατού που κατέληξε και στην Ελληνικότατη Β. Ήπειρο, όντως ως Απελευθερωτής για δεύτερη τότε φορά! 2) Κατά τον έτερον συνάδελφό του Dashamir Tahiri «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος των Αλβανοτσάμηδων», ό,τι δηλ. το ψευδέστερον, όπως και αλλαχού επανειλημμένως επισημάναμε...
Με αφορμή, λοιπόν, των ανωτέρω επακολούθησε διαδήλωση του Κόμματος των (Αλβανο)τσάμηδων «PDU», έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, όπου, φωνασκούντες με ανθελληνικά συνθήματα, έφθασαν και στο πιο μεγάλο ανοσιούργημα καίοντας την Ελληνική Σημαία, επάνω στην οποία είχαν αναγράψει και το όνομα του Προέδρου της Ομόνοιας Βασιλείου Μπολάνου! Ανάλογες ανθελληνικές βαρβαρότητες συνέβησαν και σ’ άλλες πόλεις της Αλβανικής επικρατείας!
Όλα αυτά τα θλιβερά, ανθελληνικά, σαφώς ρατσιστικά γεγονότα, που έχουν ως σκοπό και την περαιτέρω ανακίνηση του «Τσάμικου», καθώς και της δημιουργίας της γνωστής «Μεγάλης Αλβανίας», συμπεριλαμβανομένης και της «Τσαμουριάς», που την προεκτείνουν σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ήπειρο, καθώς και την πίεση των ΒΗπειρωτών για την εκείθεν απομάκρυνσή τους, κατεδίκασε η ΟΜΟΝΟΙΑ και κατήγγειλε και προς τις Αλβανικές Αρχές.
Από την πλευρά όμως της Μητέρας Πατρίδας «ούτε φωνή ούτε ακρόαση», ενώ - ορθώς - κατεδίκασε κάποιες πολύ μικρότερες και μεμονωμένες εδώ, ρατσιστικές φωνές!
Το «Τσάμικο», πάντως, περί του οποίου ο λόγος εδώ, ευρίσκεται εν εξελίξει και εμείς θα το παρακολουθούμε και μετά ταύτα και θα το προβάλλωμε, ο δε «έχων ώτα ακούειν, ακουέτω», ευελπιστούντες πάντα ότι, έστω και την εσχάτην «έχουν γνώσιν οι φύλακες»!
Ας τολμήσουν, λοιπόν, κάτι ανάλογο οι «γενναίοι» μας αυτοί γείτονες, για να ακούσουν εκ νέου το ανυποχώρητο ιστορικό «Μολών Λαβέ», που είχαν ακούσει μαζί με τους Ιταλούς και το 1940-41, ανεξαρτήτως των όσων άλλων σημερινών αδυναμιών μας!
Πιστεύω, πάντως, ακραδάντως, ότι διαθέτουν τον ελάχιστον κοινόν νουν και δεν θα φθάσουν μέχρις εκεί και για το ίδιο το συμφέρον τους. Οπωσδήποτε, όμως, ας έχουν γνώσιν οι εκατέρωθεν αρμόδιοι επίσημοι, η δε άλλη πλευρά ας αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τα χρονίζοντα προβλήματα των ΒΗπειρωτών, οι οποίοι, αφ’ ετέρου, ομονοιασμένοι, ας προσέξουν περισσότερο τις πατροπαράδοτες ιστορικές ρίζες τους και όχι - το και χειρότερο - δημιουργούντες και νέα Κόμματα!
Του ΑΠ. Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ